Aranykalászos gazda (Magyar Felnőttképzési Centrum Képzése E/2021/000082)

A tanfolyam részletei

  • Időtartam: 2 hónap
  • Kategória:
  • Helyszín: Békéscsaba
  • Nyelv: Magyar
  • Létszám: 15 fő
  • Tanúsítvány: Igen

A tanfolyam célja

Földet szeretnél vásárolni, akár örökölni (1 hektár felett)? Netalántán régi vágyad volt, hogy egyszer megnyered a kedvenc pályázatodat, amivel beindíthatod a családi gazdaságod? Végezz nálunk az Aranykalászos Gazda képzésen. Ha te is szeretnéd az Aranykalászos gazda tanfolyam elvégzése után egy szakmában megtalálni a számításodat, akkor neked ajánlott az Aranykalászos gazda képzés. Immár 10 éve vagyunk jelen a magyar felnőttoktatásban, és közel 10 éve tudjuk, hogy ha tanulni szeretnél, akkor vágj bele most, ne késlekedj! Tudjuk, hogy mit szeretnél, segítünk elérni a céljaidat gyakorló agrármérnök kollégáink közreműködésével a lehető leghatékonyabban tudod elvégezni az Aranykalászos gazda tanfolyamot. Az aranykalászos gazda általános mezőgazdasági szakismeretekkel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez elengedhetetlen elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, a vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel rendelkező szakember.

Jogosítvány az Aranykalászos gazda képzés után?

  • Az Aranykalászos Gazda tanfolyam elvégzése után, a tanúsítvány megszerzésével ingyen igényelhető mezőgazdasági gépkezelői jogosítvány. A jogosítvány a tulajdonosát feljogosítja 37 kW feletti teljesítményű traktor, 2 méter feletti vágóasztal szélességű önjáró mezőgazdasági betakarítógép (kombájn) vezetésére, fejő és tejfeldolgozó gép illetve baromfi keltető gép kezelésére. Az ügyintézést a hallgató önállóan végzi. A jogosítvány igényléséhez az alábbiak szükségesek: kitöltött igénylőlap, bizonyítvány másolat, 1 db igazolvány kép.
  • Az elkészült jogosítványokat 6-8 hét múlva postázzák az Aranykalászos gazda képzés befejeztével az elvégző által megadott címre.

Az Aranykalászos gazda tanfolyam megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmasság (szakmai orvosi alkalmassági vélemény)

Óraszám: 480 óra (egyéni felkészüléssel és tudásszint beszámítással 2 hónap)

Helyszín: online elmélet + jelenléti gyakorlat Békéscsabán

Oktatási időpontok:

online: péntekenként 17:00-20:00  gyakorlati: egy kijelölt napon

Részvételi díj: 110.000 Ft + 38.500 Ft vizsgadíj

Díjfizetés: részletfizetési lehetőség

Tervezett kezdés: 2023. szeptembertől folyamatosan

Jelentkezés: Személyesen az irodánkban (Békéscsaba, Kinizsi u. 1/2 I.emelet) vagy online az alábbi űrlap kitöltésével: